Sunday, May 21, 2017

Promosi Grab & Uber, rugi banyak kalau tak ambil sekarang.Ada tawaran seolah-olah anda dapat duit percuma sekiranya anda mempunyai smartfone, nombor smartfone dan email yang berlainan yang belum daftar dengan Grab atau Uber. Ia bermakna anda layak dapat 1 kali sahaja. Sekali untuk Uber dan sekali untuk Grab.

Kenapa saya kata macam dapat duit? Sebab dia bagi tawaran dan dia bayar untuk perjalanan anda. Anda tidak perlu bayar pada driver. Uber atau Grab yang bayar pada driver.

Terlebih dahulu, Grab atau Uber adalah syarikat yang mempunyai pengkalan data tentang pemandu-pemandu dan kenderaannya pada satu masa dan akan memberikan anda seorang pemandu peribadi untuk perjalanan anda. Anda cuma perlu memberitahu jenis perjalanan dengan waktunya melalui Smartfone anda. Ia adalah syarikat teknologi bukan syarikat pengangkutan awam yang akan beritahu anda tentang siapa dan kenderaan apa yang dibawanya dari pengkalan datanya secara peribadi.

Ramai lagi rakyat Malaysia ini yang tidak tahu bahawa terdapat tiga perjalanan bernilai RM10.00 yang akan diberikan percuma dari GRAB dan satu perjalanan dari UBER. Ramai juga tidak tahu yang mereka boleh terus menjual kepada pengguna yang lain. Anda hanya perlu mencari pengguna baru itu untuk dijual. Walau bagaimanapun ada juga yang jadi seperti agen yang mengambil cuma sedikit point dari perjalanan yang tempah. Sekarang pun telah ada perhentian bas yang ada 'ulat uber' yang memberikan tempahan lebih murah dari teksi. Mereka ini adalah orang yang tahu mengenai teknologi dan mengambil kesempatan atas itu.

Apa yang anda perlu buat.

Untuk Uber.

1) Download Uber secara percuma di play store.
2) Daftar Uber seperti biasa. No Handphone bermula dengan 60. Untuk 013 mulakan dengan 6013.
3) Setelah berjaya masukkan kod introducer (atau cuba "4le1xy") dalam promo code di Menu -> Payment -> Add promo/Gift Code. Untuk cari Menu tekan tiga garis di sebelah atas dan kiri.

Untuk Grab

1) Taip https://invite.grab.co/nel48902
2) Masukkan No Smartfone apabila diminta. No Handphone bermula dengan 60. Untuk 013 mulakan dengan 6013.
3) Download Grab secara percuma di play store.
4) Anda akan dapat perjalanan RM 10.00 percuma dengan meletakkan promo codes. Buat tidak tahu pasal promo code itu.
5) Apabila buat tempahan. Isikan dalam promo code "newtograb" untuk peralanan pertama, kedua dan ketiga.

Selepas mengetahui ini, anda dapat 4 perjalanan RM10.00 percuma. 6 perjalanan sekiranya anda mempunyai adalah introducer. Sekiranya ada mempunyai 2 handphone menggunakan android, dengan meminjan nama rakan anda (dengan kebenarannya) anda mendapat 12 perjalanan percuma. Sekiranya anda masukkan promosi baru Uber dan Grab banyak lagi yang anda dapat. Misalnya hari ini (22/5/17) , terdapat promosi Uber dengan RM7.00 diskaun dengan code "POWEROF3" . Letak di  Menu -> Payment ->Add Promo.Terdapat promosi juga sekiranya anda gunakan "Grabpay" iaitu kad DEBIT yang biasanya ada pada setiap kad ATM.

Promosi Uber dan Grab ini adalah sementara. Gunakan sementara masih ada.
No comments:

Post a Comment