Monday, November 7, 2016

Musim sekarang ni musim gawat, sebab itu saya galakkan sertai Uber sebagai pemandu

Saya menggalakkan anda sertai pemandu Uber sebab ia banyak membantu saya dan mungkin anda kerana :-

1) Keuntungan memang sedikit, tapi macam tu lah masa gawat. lihat

2) Waktu gawat, kita cari mereka yang kurang gawat untuk bantu kita. Mereka yang kurang gawat ni adalah pendatang asing dari negera-negara yang tidak gawat. Waktu itu harga kita murah, duit kita pun murah, mereka pun tak kata apa, bayar je. Uber memang banyak penumpang pendatang asing dalam pengkalan datanya.

3) Anda boleh buat sambilan terutamanya waktu pagi yang ramai pelanggan. Di sini adalah screen shot saya sebagai pemandu part-time. Ini adalah bayaran dari Uber selepas yuran Uber. Haha, sikit sangat. Saya buat secara part-time, kebanyakkannya di sebelah pagi sebelum pergi kerja.


4) Anda dapat RM100 dari site ini sekiranya anda join dan memandu.

5) Anda boleh dapat lebih banyak dengan memandu lebih dalam masa terdekat. Kita tak tahu bila kita terdesak, mungkin juga hari ni. Contohnya anda perlu RM150 untuk anak anda dalam masa seminggu lagi, anda boleh memandu lebih pada hari ini.

6) Tidak perlu buat awam, bunyikan hon dan lain-lain tetapi hanya buat secara swasta (private) dengan perisian Uber. Nama penumpang dan no telefon penumpang serta tempat diberikan melalui perisian. Penumpang juga tahu no kereta, jenis kereta, no telefon dan nama pemandu sebelum mereka bertemu. Penumpang diinsurankan sekiranya berlaku apa-apa.

Kami hanya perlukan

Nama Penuh
No telefon bimbit
No Kad Pengenalan
No Pendaftaran Kendaraan
Alamat email
Lesen Memandu (P tak boleh ya)

Siapkan
Image Kad Pengenalan, Lesen Memandu dan Cover Note kenderaan (nama anda mesti sebagai pemandu)


No comments:

Post a Comment