Tuesday, November 8, 2016

Kenapa Uber beri Free RM10 ni penting untuk kita.

Install Uber melalui playstore 

Uber memberikan tambang perjalanan percuma sebanyak RM10 untuk setiap pengguna baru. Senang cakap, anda naik UBER first time, ianya free setakat RM10.00

Kenapa kena ambil offer ni?. Anda tidak pernah tumpang sesiapa pergi kerja pun. Lebih baik, bawa kereta sendiri, bukankah begitu?

Satu sebabnya offer percuma ni sebenarnya susah nak dapat. Bulan depan mungkn dah tak ada. Ambil sesuatu yang percuma ni sementara ada. Apabila anda ambil sekarang, sistem akan memberikan masa untuk ambil ride tersebut. Ini mungkin laku sehingga 3 bulan lagi. Ini percuma untuk promosi permulaan. Esok sudah amat-amat terkenal, tak ade lagi promosi.

Kedua, kita tak tahu musibbah pada diri kita. Mungkin satu hari kereta anda rosak. Mungkin juga pancit tetapi anda perlu hantar dokumen hari itu juga. Mungkin ahli keluarga anda datang sekarang berada di terminal bas tetapi anda sibuk untuk ambil mereka. Anda boleh guna Uber sebagai alternatif untuk menghantar anda ke tempat yang diingini atau menghantar ahli keluarga ke tempat anda.

Ketiganya, anda tidak tahu siapa rakan anda yang jadi pemandu uber seperti saya sendiri. Dengan ada free ride, anda boleh berkongsi kenderaan rakan anda, dan ianya percuma. Anda mungkin segan nak bayar, tapi ni Uber yang bayar, ambil je.

Tahukah anda anda boleh dapat beberapa perjalanan percuma dengan memperkenalkan rakan anda melalui 'referal code'. Apabila rakan anda mendaftar dan terima perjalanan percuma, dan mencuba perjalanan percuma tersebut, anda akan diberi satu perjalanan percuma. Bermakna rakan anda dapat perjalanan percuma kemudian anda dapat perjalanan percuma.

Bayangkan anda telah mengambil 'free ride' anda. Anda ada rakan hendak pergi ke suatu tempat dan anda juga hendak pergi ke sana.  Parking dah tau amat payah. Kebetulan dia belum mengambil 'free ride' yang diberi oleh Uber. Apa lagi, daftarkan rakan anda dengan 'referal code' anda dan panggil Uber. Anda akan dapat perjalanan percuma selepas rakan anda menamatkan 'free ride'nya. Anda boleh gunakan dalam perjalanan pulang. Mudah bukan.

Cari perisian UBER di Play Store. Install di handphone anda dan masukkan promo codes untuk ride percuma. Masukkan promo codes anda atau guna sahaja promo code :  dzulfarizaue.  Atau clik sahaja https://www.uber.com/invite/dzulfarizaue

No comments:

Post a Comment