Saturday, October 22, 2016

Pengalaman Menggunakan Uber Aps di Johor Bahru.




Pengalaman menggunakan Uber Aps Di Johor Bahru

Dari 29 JANUARY 2016 BY BAHRAIN. dan diubahsuai.

CARA MENGGUNAKAN APP UBER

Nak naik Uber kena Install dulu App Uber kat Smartphone. Cara yang betul ialah guna smartphone yang ada GPS.

1) Kena Install App Uber - Install Uber DI Playstore


2) Register (Isi tempat kosong seperti nama, No telefon, Email, Password, isi No Kad Debit/Kredit dan no digit kat bahagian belakang kad yang ada 3 no sahaja).


Pertama kali daftar korang akan dapat biasa dapat free promotion seperti voucher RM20. Pergilah join uber sekarang. Lama-lama nanti takut dah takde.


3) Enable-kan GPS, Kemudian klik Pickup Location tempat mana yang hendak di ambil dan tempat mana yang hendak dituju.



4) Kalau sorang je pilih Uber X, tapi kalau ramai lebih dari 3 orang ambil UberXL.

Kalau ada nampak kereta UberX pada maps, korang klik request untuk ambil korang. Sebelum itu, kita boleh tengok fare dia berapa kalau tak suka tak payah ambil, pilih uber yang lain. Mudah kan? Dah jumpa UberX yang berkenan boleh request dan pilih. Boleh call kalo ada pape hal.

Selain itu, korang tak perlu bayar cash sebab bayar melalui kad debit or kredit. Senang kan?

Untuk mendaftar sebagai pemandu uber, kami akan bantu. Anda perlu ada lesen memandu (p tak boleh ya) dan kenderaan yang dibuat tahun 2008 ke atas. Perlu cover note insuran yang nama anda sebagai pemandu. Isi borang di bawah jika berminat.





No comments:

Post a Comment