Thursday, October 20, 2016

Masih banyak negeri yang belum ada Uber, jika lambat melepas le?

Sekarang ni, bulan Oktober 2016 baru dibuka Uber untuk Lembah Kelang, Johor Bahru, Penang, Kota Kinabalu, Kuching dan Ipoh. Bandar-bandar ini masih baru dan perlukan insentif dari pihak Uber sendiri. Uber yang kena beri insentif 'free ride', Insentif pendaftaran dan lain-lain. Pemberian insentif ini adalah perkara biasa untuk syarikat yang baru memasuki pasaran. Ia mungkin untuk seketika sahaja, kita pun tidak tahu. Bila sudah masuk zaman yang ramai orang telah mendaftar sebagai pemandu Uber nanti, barulah Uber akan mengubah strateginya.

Sekarang ini masih banyak bandar-bandar yang uber baru mula dibuka. Tetapi jangan lupa kita dalam keadaan memasuki era gawat, era yang banyak orang yang dibuang kerja. Antara kerja yang boleh buat adalah jadi pemandu Uber. Semakin cepat bertambahnya pemandu Uber sehingga suatu masa tidak diperlukan lagi mencari pemandu.

Sekarang ini, kita diberi insentif untuk cari  pemandu dengan insentif yang banyak. Insentif ini sangat besar. Saya cadang anda cari pemandu-pemandu anda dengan segera dan jangan sampai pemandu-pemandu di bawah anda terpinga-pinga dan menjadikan suatu yang sukar untuk jadi pemandu Uber. Jadi pemandu Uber memang mudah. Isikan borang di bawahNo comments:

Post a Comment