Thursday, October 20, 2016

Kegawatan besar di Malaysia membawa kepada pencarian pemandu UBER.

Kegawatan di Malaysia ini bagi pendapat saya sudah pastidan mungkin bagi sesetengah orang ianya berkemungkinan besar.

Apa itu kegawatan.

Kegawatan adalah "panik" dari sudut kemelesetan ekonomi. Ia seperti berlaku krisis. Mula-mula kemelesetan ekonomi, kemudian diikuti dengan "panik". Kedua-dua kemelesetan dan kegawatan ini juga dipanggil sistem kegawatan yang mungkin berukuran 7 tahun.

Kegawatan itu besar. Amat-amat besar. Kegawatan menyebabkan ramai tidak berkerja. Apabila tidak bekerja, mereka kurang berbelanja. Bisness pun antara hidup dan mati aje. Banyak yang muflis. Makin lama makin ramai penganggur. Kalau ada yang hidup pun sedikit aje yang ada pasaran antarabangsa seperti kelapa sawit.

Simpanlah emas dan carilah rezeki dari negara-negara yang tidak gawat sekali dengan Malaysia. Sekiranya anda dalam Malaysia, mungkin salah satu darinya adalah pernigaan pemanduan UBER. Kenapa?

Uber adalah syarikat antara bangsa. Pendatang asing telah lama guna sistem UBER tidak seperti Malaysia. Mereka datang Malaysia dengan telefon pintar mereka yang siap dipasang sistem UBER. Mereka datang sini dengan duit negara mereka mungkin dalam kad kredit mereka.

Mereka yang datang ini tidak gawat. Kita yang gawat. Duit mereka mungkin naik dan duit Malaysia mungkin turun menyebabkan harga pemanduan UBER menjadi murah bagi mereka. Kenaikan dan keturunan ini adalah dijanga amat besar, sebab itu kita galak beli emas. Sebab itu saya galakkan jadi pemandu UBER. sebab Pendatang Asing ini tidak guna teksi sebaliknya guna UBER.

Uber memberikan insentif yang cukup banyak. Mungkin untuk sementara sahaja, saya pun tidak tahu. Apabila ekonomi betul-betul gawat, mungkin akan ditarik balik. Ya lah, ada insentif ke tidak, orang akan pergi register juga, sebab kurang gawat. Jadi sesiapa yang ingin register, jangan lambat.  Sebab banyak lagi incentif terutama dalam mencari pemandu Uber ni.

Sekiranya berminat menjadi pemandu uber, isikan borang di bawah.

No comments:

Post a Comment